Geplaatst op

Wat is soak off gel?

Bij mij kunt u terecht voor gelnagels van CND, wat ook wel soak off gel genoemd wordt. Wat is dit precies, wat zijn de voordelen en hoe lang blijft het zitten? In deze blog vertel ik u alles over deze gellak.

Gel nagellak op teennagels

De kenmerken van soak off gel

In de jaren 80 werden traditionele ‘harde’ gels geïntroduceerd in de nagelindustrie, zoals buildergels of strijkgels. Deze gels konden alleen worden verwijderd door middel van vijlen of frezen, niet door afweken.

In de jaren 90 kwamen echter de ‘soak off’ gels op de markt. Deze gels waren geliefd, omdat ze veilig waren voor natuurlijke nagels. Bij vijlen werd er soms te veel weggevijld, waardoor de natuurlijke nagels dunner werden. De zachtere textuur van deze gels maakte modelleren echter gemakkelijker.

Een nadeel was dat deze gels geen verlenging mogelijk maakten; ze konden alleen gebruikt worden om nagels te verstevigen.

Soak off gel, ook wel bekend als gellak, is een vrij nieuwe trend in de wereld van nagelverzorging. De gel-eigenschappen zijn vergelijkbaar met die van nagellak, daarnaast is de gellak verkrijgbaar in vele kleuren. De gellak wordt dun aangebracht op de natuurlijke of kunstnagels en vervolgens uitgehard met behulp van een professionele UV- of LED-lamp.

De manier van aanbrengen lijkt op dat van nagellak, maar het resultaat is duurzaam en flexibel, zoals bij een gel. Als resultaat heeft u prachtige nagels die tot wel vier weken mooi blijven, afhankelijk van de groei van de eigen nagel. Verwijderen is eenvoudig door gebruik te maken van aceton en nailwraps/foilwraps, wat uiteraard het beste door een schoonheidsspecialiste of nagelstyliste kan worden uitgevoerd.

Met soak off gel kan ik u snel voorzien van prachtig gekleurde nagels, zonder vijlen of frezen.

Soak off gel Studio Tineke

Afspraak maken?

Bij Studio Tineke kunt u terecht voor soak off gellak van CND. Wilt u ook mooie, verzorgde nagels gedurende twee tot vier weken? Maak een afspraak!

Wat is soak off gel/gellak niet?

Soak off gel kan nagellak niet vervangen, evenals behandelingen met harde gels of acryl voor kunstnagels. Soak off gel is namelijk dunner en flexibeler dan harde gels of acryl, maar biedt niet dezelfde stevigheid. Het geeft een natuurlijke look en blijft veel langer zitten dan gewone nagellak, vandaar dat de term semi-permanente nagellak ook wel eens gebruikt wordt.

Het resultaat

Een behandeling met de gel nagellak resulteert in duurzame en flexibele nagels in prachtige kleuren. De nagels krijgen een langdurige hoogglans zonder de bekende problemen zoals vlekken, slijtage of langdurige droogtijd.

Soak off gel combineert de voordelen van gel met die van nagellak in verschillende kleuren. Dit zorgt voor natuurlijk ogende nagels die minimaal twee tot vier weken mooi blijven. Niet alleen het aanbrengen, maar ook het verwijderen is eenvoudig.

De voordelen van soak off gelnagellak

  • Geen droogtijd, het wordt aangebracht als een nagellak en uitgehard met behulp van een UV-lamp;
  • Een prachtige hoogglans die gegarandeerd twee tot vier weken lang blijft;
  • Sterke en kleurrijke nagels, maar toch flexibel;
  • Dun, maar sterk: de gellak beschermt en verstevigt natuurlijke nagels;
  • Geen vijlen of frezen nodig voor het aanbrengen of verwijderen.

Nog beter dan nagellak

Veel vrouwen geven de voorkeur aan nagellak boven gelnagels en acrylnagels. Het probleem met traditionele nagellak is dat deze vaak na slechts enkele dagen al beschadigd raakt en lang moet drogen. Soak off gel verandert dit: het is net zo gemakkelijk aan te brengen als nagellak, verkrijgbaar in talloze kleuren en biedt dezelfde natuurlijke look, maar blijft gegarandeerd mooi, gedurende twee tot vier weken.