Behandeling gevoelige huid

Gevoelige huid behandelen

Wat is een gevoelige huid?

Veel mensen hebben regelmatig last van een gevoelige huid. Rode vlekjes, bultjes, jeuk en een trekkerig gevoel zijn de voornaamste symptomen van een gevoeligere huid. Daarnaast reageert een gevoelige huid, in tegenstelling tot een normale huid, heftiger op externe factoren zoals weersomstandigheden, medicatie en verzorgingsproducten. Heb je een gevoeligere huid? Dan is een kritische blik op je huidverzorgingsproducten essentieel.

Gevoelige huid behandelen

Wat zijn de oorzaken van een gevoelige huid?

Een gevoelige huid kan ontstaan door hormonale veranderingen, bijvoorbeeld bij zwangerschap of tijdens de overgang. Een gevoeligere huid kan ook erfelijk zijn zoals sommige mensen een wat vettere huid of een gecombineerd huidtype hebben. De huid kan overgevoeligheid reageren op irriterende stoffen in huidverzorging of cosmetica, zoals parfum en alcohol. Ook het te vaak wassen van de huid, met name met te warm water en zeep, kan een gevoelige huid veroorzaken. De weersomstandigheden zoals extreme hitte of kou en luchtverontreiniging kunnen ook een rol spelen bij een gevoeligere huid.

Een gevoelige huid verzorgen

Wat kun je het beste doen wanneer je een gevoeligere huid hebt? Wij zetten een aantal tips voor je op een rij.

  1. Gebruik milde huidverzorgingsproducten.
  2. Bij een gevoeligere huid is het belangrijk te kiezen voor milde producten. Let er hierbij op dat de producten geen stoffen bevatten zoals alcohol, parfum en kleurstoffen.
  3. Geef de huid rust. Vaak wordt een gevoeligere huid veroorzaakt door het gebruik van te veel verschillende producten waardoor de huid geen tijd krijgt om vanuit zichzelf te herstellen.
  4. Gebruik een hydraterende dagcrème met een hoge SPF. Een dagcrème met SPF 30 of hoger beschermt je huid tegen schadelijke UV-straling van de zon.
  5. Scrub de huid niet. Het gebruik van een gezichtsscrub kan de huid extra irriteren.
  6. Wil je een nieuw product gaan gebruiken? Test het product altijd eerst uit op de huid aan de binnenkant van je elleboog om er zeker van te zijn dat jouw huid het product tolereert.

Crèmes voor gevoeligere huid

IMAGE Skincare heeft verschillende productlijnen die geschikt zijn voor een gevoeligere huid. Met name onze ORMEDIC-lijn is uitermate geschikt voor een gevoeligere huid.

Huid reinigen en verzorgen

Het dagelijks reinigen van de huid is essentieel, ook bij een gevoeligere huid. Hierbij is het belangrijk dat je een milde reinigingsgel gebruikt die geen irriterende stoffen bevat. Wees daarnaast voorzichtig bij het afdrogen van de huid; dep de huid liever droog dan te wrijven. Nadat de huid is gereinigd gebruik je een verzorgende crème die geschikt is voor de gevoelige huid. Idealiter gebruik je in de ochtend een crème met zonnefactor die je gevoeligere huid beschermt voor invloeden van buitenaf en ‘s avonds een nachtcrème die je huid helpt te herstellen.

Gevoelige huid professioneel laten behandelen

Een professioneel huidtherapeut kan je helpen wanneer je last hebt van een gevoelige huid. Maak een afspraak bij Studio Tineke voor persoonlijk advies en/of een gratis huidanalyse.