Gecombineerde huid behandeling

Gecombineerde/gemengde huid behandelen

Wat is een gecombineerde huid?

Een gecombineerde huid is het meest voorkomende huidtype. Een gecombineerde huid bevat zowel eigenschappen die we kennen van het vette huidtype, het droge huidtype als het normale huidtype. Deze verschillende zones hebben ook andere behoeften qua huidverzorging. Als IMAGE Skincare professional kan Studio Tineke op basis van een huidanalyse de juiste behandelingen en producten van IMAGE Skincare selecteren om de huid terug in balans te brengen. Maak een afspraak bij Studio Tineke voor een professionele behandeling van jouw gecombineerde huid. Ook kan je diverse producten in onze webshop bestellen.

Gecombineerde huid

Oorzaken van een gemengde huid

Een gecombineerde huid kan een genetische bepaling zijn, maar ook hormonale veranderingen en invloeden van buitenaf kunnen ervoor zorgen dat bepaalde delen van de huid vetter of droger worden. Vaak zie je dat de wangen wat droger en zelf schilferig zijn, terwijl de neus en het voorhoofd, de zogenaamde T-zone, vettig zijn en eventueel mee-eters, puistjes en grove poriën vertonen. De oorzaken van deze (soms grote) verschillen in huidtypen zijn terug te vinden in erfelijkheid maar meestal is hormonale veranderingen of het (verkeerd) gebruik van huidverzorging en/of cosmetica de boosdoener.

Uw huid huid zelf verzorgen

Bij een gecombineerde huid is het belangrijk de juiste producten te gebruiken zodat de huid meer in balans komt. Producten speciaal voor een gemengde huid maken de drogere delen van je gezicht minder droog en houden de T-zone onder controle. Wat kun je zelf doen om een gemengde huid meer in balans te krijgen? Hieronder vind je onze tips voor een gecombineerde huid.

  • Gebruik een milde reiniging. Een milde reiniging verwijdert overtollig talg en helpt onzuiverheden te voorkomen, zonder de drogere delen nog meer uit te drogen. 
  • Exfolieer de T-zone Gebruik een serum of toner met BHA (salicylzuur) op de T-zone van je gezicht om de vorming van mee-eters en grove poriën tegen te gaan. 
  • Gebruik de juiste crème Gebruik een crème speciaal voor een gemengde huid. Deze droogt de drogere delen niet nog meer uit of maakt de T-zone niet nog onrustiger. Een ander idee is om voor de verschillende delen van je gezicht twee verschillende crèmes te gebruiken. Zo kun je op de T-zone een lichte, hydraterende en matterende crème gebruiken, terwijl je juist op de drogere delen van je gezicht een wat dikkere crème gebruikt. 
  • Multi-masking Een extra verzorging voor je gezicht is vaak een masker. Tegenwoordig hoor je steeds meer over multi-masking, zeer geschikt voor een gecombineerde huid. Zoals de naam al doet vermoeden, maak je gebruik van twee verschillende maskers. Op de vettere delen van de huid gebruik je een masker met meer reinigende eigenschappen en op de drogere delen een wat meer voedend masker.

Dagcreme voor gecombineerde huid

Gelukkig kun je een gecombineerde huid gemakkelijk thuis zelf verzorgen met behulp van de juiste producten. Door de juiste producten te gebruiken en aandacht te besteden aan externe factoren, kan de huid snel weer een normale huid worden. IMAGE Skincare heeft diverse productlijnen die uitstekend met elkaar gecombineerd kunnen worden om de gemengde huid in balans te brengen. Door de juiste balans te vinden, heeft de huid een aantal ingrediënten nodig, zoals:

  • Salicylzuur
  • Glycolzuur
  • Vitamine C
  • Hyaluronzuur
  • Peptiden

De professional van IMAGE Skincare kan op klinisch beeld en een uitgebreide analyse het best passende dagelijkse huidverzorgingsroutine ontwikkelen. Verschillende producten die perfect passen bij een gecombineerde huid zijn:

Bovenstaande producten zijn voorbeelden van de producten die ingezet kunnen worden. Voor een optimaal resultaat maak je een afspraak met huidprofessional die een behandelplan kan maken specifiek voor jouw huid.

Foundation voor gecombineerde huid

Het vinden van de juiste foundation voor een gemengde huid hoeft niet ingewikkeld te zijn. Onthoud dat het belangrijk is dat een foundation geen onnodige ingrediënten bevat die de huid kunnen irriteren en/of verstoppen. I Conceal is geschikt voor alle huidtypen en bevat verzorgende, ontstekingsremmende en hydraterende bestanddelen. IMAGE Skincare I Conceal verhuld op een natuurlijke manier oneffenheden. Indien je de foundation wat transparanter wilt maken, kun je deze ook mengen met één van de producten uit de Prevention+ lijn.