Hyperpigmentatie

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken of hyperpigmentatie worden veroorzaakt door een verstoring van de aanmaak van melanine (pigment). De overproductie van melanine wordt door verschillende factoren getriggerd, van hormonale veranderingen tot blootstelling aan de zon.

Hyperpigmentatie behandelen

Oorzaken van pigmentvlekken

Pigmentvlekken worden meestal veroorzaakt door overmatige blootstelling aan de zon. UV-straling zorgt namelijk voor de aanmaak van melanine, het pigment dat de huid kleur geeft. Een andere grote oorzaak van de overproductie van melanine is een verandering in hormonen. De bekendste vorm van hyperpigmentatie is het zogenaamde zwangerschapsmasker, ook wel melasma genoemd. Ook de anticonceptiepil kan deze hyperpigmentatie veroorzaken. Tot slot kan de huid donkere verkleuringen vertonen wanneer de huid zich heeft hersteld na een wondje of puistjes.

Zelf hyperpigmentatie behandelen

  1. Voorkomen is beter dan genezen, ook bij pigmentatie. Gebruik daarom altijd een dagcrème met een SPF van 30 of hoger en vermijd het gebruik van de zonnebank.
  2. Pigmentvlekken kun je camoufleren met een goede foundation, bijvoorbeeld met I Conceal.
  3. Een huidspecialist kan door middel van peelings of laserbehandelingen de pigmentvlekken verminderen.

Aanbevolen producten van Studio Tineke bij hyperpigmentatie

Hulp bij hyperpigmentatie behandelen

Studio Tineke kan je goed adviseren in productgebruik en behandelingen bij pigmentatie. Kom langs in onze salon in Delden of bestel de producten via onze webshop online. Maak een afspraak!