Acne behandelen

Acne is helaas een veelvoorkomend huidprobleem, dat gelukkig goed te behandelen is. Studio Tineke heeft met Image Skincare een breed assortiment aan producten om acne op de juiste manier te verzorgen. Voor een effectieve behandeling is het eerst goed om te kijken wat voor soort je precies hebt. Is het ernstig zichtbaar in het gezicht, of heb je puur een acne-gevoelige huid? Op deze pagina kun je je inlezen over wat het precies is en geven wij wat tips over hoe je dit het beste kunt behandelen. Uiteindelijk blijft persoonlijk huidadvies het beste advies en adviseren wij om contact op te nemen met ons voor de producten en behandeling om acne aan te pakken, die het beste bij jouw huid passen. 

Wat is acne?

Er zijn veel verschillende soorten acne, maar wat zij allemaal met elkaar te maken is een verhoogde talgproductie, een ontstoken huid door een overvloed of opeenhoping van bacteriën en een disbalans. Hierdoor kunnen er puistjes, mee-eters en comedonen ontstaan. Dit kan in een lichte vorm ontstaan, maar het kan zich ook in een zeer ernstige vorm voordoen, waarbij de huid felrood is met zichtbare ontstekingen. Gelukkig is het goed te behandelen. Het is wel belangrijk dat dit op een professionele manier gedaan wordt, om pigmentvlekjes, acnelittekens en het verergeren van huidproblemen te voorkomen. 

Acne behandeling

Soorten acne

Er zijn verschillende soorten acne. Hoewel dit huidprobleem over het algemeen vaak gelinkt wordt aan de puberteit en het schaamtevol door de wandelgangen lopen op de middelbare school, kan acne voorkomen op alle leeftijden en zowel bij mannen als bij vrouwen. Wij zetten de meest voorkomende soorten voor je op een rijtje: 

  • Cystische acne – dit is een zeer hardnekkige vorm en wordt veroorzaakt door een overvloed aan hormonen. De huid vertoont zeer rode pukkeltjes en ontstekingen ogen pijnlijk. Soms zijn er witte bultjes zichtbaar en vaak is de ontsteking al voelbaar in de huid voordat de acnebultjes zichtbaar zijn. Hoewel deze vorm van acne lastig is om helemaal te doen verwijderen, hebben wij zeer effectieve producten en behandelingen om deze huidaandoening onder controle te krijgen en tot een minimum te beperken

Oorzaken acne

Zoals hierboven benoemd ontstaat acne wanneer de huid een verhoogde talgproductie heeft, er een hormonale disbalans optreedt en een ophoping van bacteriën. 

Zelf acne behandelen

Wij zijn van mening dat het advies van een specialist een belangrijk uitgangspunt is om ook thuis acne te behandelen. Het is hierbij belangrijk om acne zoveel mogelijk met rust te laten. Een huid met acne wordt vaak te veel uitgedroogd met diverse producten van de drogist of apotheek. Denk aan crèmes en lotions met alcohol en andere huidirriterende ingrediënten. Vaak wordt de huid hiermee te veel uitgedroogd en de huid reageert daar op door juist meer talg aan te gaan maken. Deze aanpak werkt dus meestal averechts.
Levensstijl kan een rol spelen bij de verergering van acne, zoals voeding, stress en bepaalde woon- of werkomstandigheden. Al deze voorbeelden zijn vaak niet de oorzaak van deze huidaandoening, maar kunnen zeker invloed hebben. Studio Tineke kijkt altijd naar het totaalbeeld van huidverzorging en levensstijl om zo de beste resultaten te behalen.

Producten 

Er zijn erg veel acne-crème en -lotions op de markt. Dit maakt dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. De effectiviteit van een crème is afhankelijk van de aanwezigheid van bepaalde ingrediënten, zoals salicylzuur, glycolzuur, benzoylperoxide en vitamine A. De hoeveelheid en de samenstelling van deze ingrediënten speelt ook een belangrijke rol. 

Welk product bij welke acne?

De productlijnen van IMAGE Skincare beschikken over diverse thuisproducten die zeer geschikt zijn voor een huid met acne. In deze producten zit een combinatie van verschillende zuren en andere ingrediënten die het deactiveren en zodat de huid zich kan herstellen.
Met name producten uit de CLEAR CELL lijn en de AGELESS lijn zijn erg geschikt om bestaande acne te verminderen en om andere uitbraken te voorkomen. Hieronder worden beide lijnen kort toegelicht.

Geeft direct zichtbare vebetering op de vette vorm van acne, namelijk met actieve puistjes. Dit product wordt altijd samen in combinatie met een of meer andere producten geadviseerd, omdat de huid anders te veel uitdroogt.

Uitermate geschikt bij roodheid en ontstekingsreacties, omdat het op diepere ontstekingen in de huid werkt. Behaald ook zeer mooie resultaten bij de restverschijnselen van de acne, zoals pigmentvlekjes, rode overgebleven vlekjes, littekentjes en grove poriën.

Beide lijnen worden geadviseerd met hydraterende en kalmerende producten uit andere lijnen van IMAGE Skincare. Zo voorkom je uitdroging van de huid en bevorder je de juiste pH-waarde voor een stralende huid. Vaak combineren we CLEARCELL en AGELESS producten met de volgende productlijnen:

Neem contact met ons op voor een persoonlijk afgestemd productadvies voor het meest optimale en snelst zichtbare resultaat. In combinatie met professionele behandelingen van IMAGE Skincare zal er gegarandeerd resultaat worden behaald. 

Gerelateerde producten

Acne professioneel laten behandelen

Huidtherapeuten en dermatologen zijn gespecialiseerd in het behandelen van acne, beschikken over ruime ervaring en apparatuur en weten zichtbare resultaten te behalen. Het loont dus echt om jouw type te laten vaststellen en behandelen door een professional. Wij kijken bij de intake om welk type het gaat en welke behandeling(en) het beste bij jouw type past.

IMAGE Skincare beschikt over een uitgebreid productassortiment dat speciaal is ontwikkeld voor het behandelen van diverse huidproblemen. Door een juiste diagnose en de daarbij passende samenstelling van thuisproducten gecombineerd met IMAGE Skincare behandelingen weten zij precies wat nodig is bij welk soort acne om het gewenste resultaat te behalen. Kom langs bij Studio Tineke voor een gratis huidanalyse.

Acne lotion

FAQ Acne van Studio Tineke

Wat is acne?

Acne is een huidaandoening die wordt gekenmerkt door ontstekingen en verstopte poriën.

Wat zijn de oorzaken van acne?

De oorzaken kunnen variëren, maar vaak wordt het veroorzaakt door overmatige talgproductie, bacteriën op de huid en hormonale veranderingen.

Hoe kan ik mijn acne behandelen?

De huidaandoening kan worden behandeld met behulp van verschillende methoden, zoals het ondergaan van professionele behandelingen, het gebruik van medicinale crèmes, het nemen van antibiotica of het ondergaan van professionele behandelingen bij een dermatoloog.

Kan voeding invloed hebben op acne?

Hoewel er geen direct bewijs is dat bepaalde voedingsmiddelen acne veroorzaken, kunnen sommige mensen merken dat hun huidaandoening verergert na het consumeren van bepaalde voedingsmiddelen zoals zuivelproducten of voedingsmiddelen met veel suiker.

Is het mogelijk om littekens als gevolg van acne te verminderen?

Ja, er zijn verschillende behandelingsopties beschikbaar om littekens veroorzaakt door acne te verminderen, zoals laserbehandelingen, chemische peelings en microdermabrasie.