Anti Aging (huidverjonging)

Wat is huidveroudering en hoe behandel je het?

Huidveroudering: we krijgen er op een zeker punt allemaal mee te maken. Over het algemeen begint huidveroudering ongeveer vanaf het 35ste levensjaar zichtbaar te worden. In welke hoedanigheid en wanneer je er precies aan moet geloven, hangt van veel factoren af. Erfelijke aspecten maar ook externe factoren hebben een grote uitwerking op huidveroudering. Huidveroudering kun je dus ook behoorlijk beïnvloeden door een gezonde levensstijl en een goede, anti-aging huidverzorgingsroutine te hanteren. Hoe huidveroudering precies ontstaat en hoe je deze het best kunt tegengaan met anti-aging behandelingen en -producten lees je in dit artikel.

Anti-aging

Oorzaken huidveroudering

Huidveroudering heeft veel verschillende oorzaken, zowel externe als genetische. Op welke manier de huid veroudert is dus per persoon verschillend. We maken onderscheid tussen erfelijke en externe factoren. Bij erfelijke factoren kun je denken aan je genen: de snelheid waarmee cellen verminderen en collageen wordt afgebroken. Hier heb je helaas maar weinig tot geen invloed op. Het goede nieuws is dat je op de externe oorzaken van huidveroudering wél invloed hebt. De bekendste externe oorzaken zijn levensstijl en UV-straling.

Talloze onderzoeken concluderen dat vooral roken en blootstelling aan de zon een grote invloed hebben op hoe snel in en in welke mate de huid veroudert. Hoe ontstaat huidveroudering nu precies? Vanuit een genetisch oogpunt wordt de huid met de jaren dunner, vaak door de afname van collageen.

Collageen is één van de bouwstenen van je huid en zorgt ervoor dat de huid stevigheid heeft. Ook elastine, dat ervoor zorgt dat de huid rekbaar is, neemt af. Zo wordt de huid dus slapper en ontstaan er rimpels. Externe factoren zoals zonlicht, een ongezonde levensstijl en roken beschadigen de huid en zorgen vaak voor het ontstaan van pigmentvlekken, diepe rimpels en een grove poriestructuur; de andere bekende tekenen van huidveroudering.

Anti-aging at home: zelf huidveroudering behandelen

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel anti-aging producten verkrijgbaar die het huidverouderingsproces kunnen vertragen en de huidconditie kunnen verbeteren. Van veel anti-agingsproducten is de doeltreffendheid echter niet bewezen. Daarnaast is het een feit dat huidveroudering onomkeerbaar is. Wel kunnen anti-aging producten je helpen met het behoud van de huidige conditie van jouw huid, zodat de huid niet onnodig verder verouderd.

Hoewel het anti-aging wondermiddel nog niet is uitgevonden, weten we wel dat een belangrijk aspect van de doeltreffendheid van anti-aging producten de werkzame ingrediënten zijn én de combinaties van deze ingrediënten. Zo zijn ingrediënten als antioxidanten onmisbaar in een anti-aging huidverzorgingsroutine.

Tot slot is het belangrijk de schade van buitenaf te beperken. Indien van toepassing loont het dus echt om te stoppen met roken en alcoholinname te matigen. UV-straling is één van de grootste uitwendige oorzaken van huidveroudering. Het dagelijks smeren met een dagcrème met SPF 30 of hoger helpt om huidveroudering preventief voor te zijn.

De beste anti-aging creme’s

De producten van IMAGE Skincare bevatten hoogwaardige ingrediënten die je kunnen helpen in de strijd tegen anti-aging. Zowel voor het preventief behandelen van huidveroudering als het verzorgen van een reeds verouderde huid zijn er verschillende producten beschikbaar. 

Huidveroudering voorkomen

Tip 1: Bescherm je huid tegen invloeden van buitenaf Een crème met een hoge beschermingsfactor (SPF 30 of hoger) is essentieel als het gaat om het preventief tegengaan van huidveroudering.

Tip 2: Stop met roken Roken beïnvloedt de elasticiteit en de teint van je huid en daarmee het verouderingsproces.

Tip 3: Slaap voldoende Zorg dat je elke dag voldoende slaap krijgt; tijdens de nacht kan de huid zich herstellen.

Tip 4: Smeer met antioxidanten Antioxidanten in crèmes kunnen helpen de schade veroorzaakt door vrije radicalen te beperken.

Tip 5: Hydrateer jouw huid Door je huid goed te hydrateren voorkom je dat je huid uitdroogt. Een zachte, gehydrateerde huid oogt tevens jonger.

De invloed van voeding, alcohol en roken

Huidveroudering kun je voor een groot deel positief beïnvloeden met een gezonde levensstijl. Gezond eten, matigen met alcohol, niet roken, zijn voorbeelden van een levensstijl die je huidconditie indirect kan beïnvloeden. Onder gezond eten verstaan we een gevarieerd voedingspatroon met veel groenten en eiwitten en weinig geraffineerde suikers en koolhydraten.

Van suiker- en koolhydraatrijke voeding wordt gezegd dat het huidveroudering versnelt. Dit komt omdat suiker collageen en elastine verzwakt waardoor de huid slapper wordt. Kies daarom altijd voor volkoren producten in plaats van ‘witte’ producten zoals witbrood, witte pasta en witte rijst. Ook wijn bevat relatief veel suiker en heeft dus een soortgelijk effect op het bindweefsel en elastine.

Daarnaast heeft alcohol een dehydraterende werking op de huid, wat huidveroudering niet ten goede komt. Tot slot draagt regelmatig bewegen en je stress-levels onder controle houden, bij aan een goede gezondheid en zodoende aan een gezonde huid. Daarnaast kunnen we het niet vaak genoeg zeggen: vermijd overmatige blootstelling aan de zon en maak geen gebruik van de zonnebank.

Huidveroudering professioneel laten behandelen

Op professioneel gebied zijn er veel soorten anti-aging behandelingen tegen huidveroudering. Zoekt u behandelingen? neem dan contact op met Studio Tineke ook voor een huid analyse.

Anti-aging-huidveroudering
Wat zijn anti-aging producten van Image Skincare?

Anti-aging producten van Image Skincare zijn cosmetische producten die zijn ontworpen om te helpen bij het verminderen van tekenen van veroudering, zoals rimpels en fijne lijntjes. Kijk eens naar de Ageless-productlijn, de anti-aging productlijn van Image Skincare.

Hoe gebruik ik de anti-aging producten van Image Skincare?

Gebruik de anti-aging producten volgens de instructies op de verpakking. Dit kan variëren afhankelijk van het specifieke product, maar over het algemeen wordt aanbevolen om ze dagelijks of twee keer per dag aan te brengen op een gereinigde huid.

Zijn de anti-aging producten van Image Skincare geschikt voor alle huidtypen?

Ja, Image Skincare heeft verschillende formules voor verschillende huidtypen, waaronder ook gevoelige huid. Het is raadzaam om een gratis huidanalyse te laten uitvoeren, zodat u zeker weet welke producten geschikt zijn voor uw huidtype en huidconditie.